ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři

MÍSTO OČEKÁVANÉ VÝHRY JSME LETOS DOMA POPRVÉ PROHRÁLI
22. října 2005

FC BENAGO A - SK KLADNO
3:4 (1:2)
21. října 2005, 21:00 - Slavia Praha

Rozhodčí: Kaštánek Libor (8,5), Lasch Jiří (8)
Delegát: Návesník Pavel
Diváci: 150
Branky: 4. Filinger, 17. Šnídl (Makula), 40. Simitči B (Filinger) - 11. Junek (Pavlosek), 15. Vincenc (Petr), 37. Petr, 39. Fitko
ŽK: Simitči B, Filinger - 0
ČK: 0 - Junek

Sestava FC Benago:
Klíma Jan, Čížek Jindřich - Simitči Ago, Simitči Beni, Šnídl Petr, Makula Kamil, Rada David, Štorc Aleš, Filinger David
Trenér: Adamec Petr

Sestava SK Kladno:
Manda Pavel, Vošmík Petr - Trojan Aleš, Pavlosek Milan, Junek Petr, Fujdiar Josef, Vincenc Tomáš, Petr Milan, Chaloupka David, Fitko Martin
Trenér: Hlaváč Petr





Na domácí palubovce jsme měli potvrdit vítězství z Bakova, ale v samotném utkání na co jsme sáhli, to nám nevyšlo. Vůbec nám nebyla platná převaha po celý zápas, z bodů se radoval ligový nováček..

Ještě před samotným jsme zaznamenali jedno citelné oslabení, kdy pro zranění nemohl nastoupit Dan Brožek. A průběh zápasu ukázal, že nám Dan chyběl víc než bylo zdrávo.
Na klidu rovněž nepřidala ani nečekaná porucha časomíry, kdy se hlavně v úvodu utkání více napravovaly chyby tohoto zařízení než aby se hrálo. K dostání se do tempa nám nepomohli ani diváci, kterých na zápas přišlo neuvěřitelně málo.
Již samotný úvod utkání naznačil, že dnes to nebudeme mít lehké. Na hráčích byla znát po dvou těžce vybojovaných výhrách suverenita, ale bohužel to bylo ve stylu - ať budeme hrát jakkoli, soupeř se porazí sám. A myslím si, že i některých hráčů došlo k částečnému podcenění soupeře a do potřebného tempa se pak až do konce utkání nedostali.
Je to škoda o to větší, neboť Kladno bylo dosud nejslabším týmem, který zavítal do naší haly. Prakticky celý zápas odehrál před vlastní brankou a spoléhal na rychlé brejky. A bohužel, dnes to na nás stačilo. Vždyť kdo viděl zápasy s Jistebníkem a v Bakově tak nemohl věřit tomu, že vidí jedno a to samé mužstvo.

Hned v 1. jsme zahrávali trestný kop, Filinger ho neproměnil a z brejku zahrozili hosté. Klíma byl ale na místě. 4. nám přinesla první (a v poločase bohužel poslední) radost, když Filinger po samostatné akci nás dostal do vedení - 1:0. O tom, že jsme měli neustálou převahu v poli svědčí i výčet následujících šanci: v 7. po výhozu Klímy hlavičkoval Ago jen do rukou brankáře, v 9. opět po výhozu Klímy tentokráte zahodil šanci Filinger a v 10. pálil Šnídl nad branku.
V 11. hráči opět vyrazili na zteč kladenské branky, ale Filinger jako poslední hráč se tak dlouho mazlil s míčem až o něj přišel a soupeř z brejku vyrovnal - 1:1.
I po obdrženém gólu jsme se neustále tlačili do šancí, ale chyběl tomu moment překvapení, nápad, prostě něco navíc. V 15. střílel Filinger a po něm Makula do gólmana, nedali a vzápětí nás kladenští potrestali. Zahrávali trestný kop z hranice pokutové území, dvoučlenná zeď se při střele poněkud rozestoupila a i Klíma zareagoval trochu později než u něho bývá zvykem - 1:2.
V 16,30 již měli hosté pět faulů, ale my jsme až do konce poločasu nedokázali tuto výhodu využít. Navíc v 19. dostal zřejmě za simulování žlutou kartu Filinger.

Do druhého poločasu jsme vstoupili přeci jenom aktivněji, ale již bez zraněného Rady. Hra se odehrávala převážně před brankou Kladna. V 23. se hezky uvolnil Makula, nahrál Šnídlovi a ten střelou k tyči vyrovnal - 2:2. Hosté se pak přeci jenom osmělili, a tak se musel protáhnout i Klíma. Ten nejprve v 25. chytá trestný kop a v 27. i nebezpečnou střelu Fujdiara.
28. minuta zřejmě přinesla zlom ve vývoji zápasu. Dostali jsme totiž možnost hrát přesilovku, když se kladenský hráč nechal zbytečně vyloučit. Jenže přesilovku jsme sehráli špatně, staticky, bez pohybu a s minimem šancí. A ty které jsme si vytvořili, tak je i Filinger zahodil.
Okolo 30. se šance střídali na obou stranách, kdy nejdříve nedal Štorc, poté jsme šli tři na jednoho obránce, aby vzápětí tutéž šanci měli i kladenští. Ve 32. navíc Šnídl z dobré pozice střílel jen brankáře, vzápětí soupeř kontroval střelou nad. Zápas gradoval, měli jsme hodně šancí ale bez jakéhokoli efektu - 34. šance Makuly, vzápětí Ago po sólu střílel nad. V 35. vyslal bombu (ale jen do gólmana) Štorc. Navíc v téže minutě dostal žlutou kartu Beni Simitči za střelu po odpískání a z následného trestného kopu jsme trefili zeď vedle kladenské branky.
Jenže z rozehrání následoval rychlý brejk soupeře, Klíma netakticky vyběhl a kladenský útočník se nemýlil - 2:3. Logicky následovala power-play, ale překvapivě na ploše zůstal Klíma, místo power-play stabilně hrajícího Aga.
Naše power-play ale až nepříjemně připomínala naší přesilovku při vyloučení kladenského hráče - byla hrána velmi staticky, bez pohybu a nápadu. A to minimum šancí, které jsme měli, jsme i zahodili - v 36. Klíma střílel vedle, v 37. přišla nazmar i šance Šnídla a chvíli poté Beni Simitči střílel jen do gólmana.
Nakonec se stalo asi to, co se muselo stát - v 38. Šnídla poslal slabou nahrávku na Klímu, ten na míč nedosáhl a soupeř střelou do prázdné branky zvyšuje na 2:4 !
Poslední dvě minuty byly ve znamení naší zoufalé snahy alespoň vyrovnat - nejprve Klíma střílel jeb do gólmana, minutu před koncem střelu Šnídla zachytili kladenští obránci na brankové čáry, aby z okamžitého protiútoku nastřelili tyč naší branky.
Těsně před koncem utkání snížil po akci Filingera střelou z voleje Beni Simitči a dvě vteřiny před koncem utkání trefil Štorc jen boční síť kladenské branky a Kladno tak mohlo slavit ubráněný, a bohužel pro nás, vítězný zápas !

Nyní následuje reprezentační přestávka, kdy se snad naši marodi dají do pořádku, neboť nás čekají tři zápasy v řadě ve Východních Čechách.

Miroslav Srb
© INFONet