ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




V prvním letošním ligovém zápase, navíc před televizními kameramy, jsme přivítali Torf Pardubice a po dobrém výkonu jsme si připsali důležité body.
13. ledna 2007

FC BENAGO "A"
TORF PARDUBICE
4:2 (1:0)
11. ledna, 18:00 - SH Slavie Praha

Rozhodčí: Brejník (8.7), Kudrna (8.7)
Delegát: Klier
Diváci: 170
Branky: 17. Brožek Dan (Štorc Aleš), 22. Šnídl Petr (Štorc Aleš), 26. Simitči Beni (Šnídl Petr), 28. Filinger David (Knobloch Ondřej) - 29. Šmeral Petr (Růžička Jiří), 35. Šmeral Petr
žk: Hernandez Antonio - 0

Sestava FC Benago:
Knobloch Ondřej, Klíma Jan - Simitči Beni, Simitči Ago, Chrobák Marek, Hernandez Antonio, Štorc Aleš, Bartošek Tomáš, Filinger David, Šnídl Petr, Brožek Dan
Trenér: Skender Simitči

Sestava Torf Pardubice:
Kašpar Jiří, Dufek Petr - Svoboda Michal, Tomič Alexandr, Hlaváč Libor, Burget Vlastimil, Jeřábek Jan, Šmeral Petr, Štěpánek Roman, Semerád Miroslav, Růžička Jiří, Kostka Vlastilav
Trenér: Brychta




Strašně důležitý zápas, možná doposud úplně nejdůležitější zápas v letošní sezoně. Měli jsme potvrdit domáci vítěztví, to, co si přeje každe mužstvo, a tím pádem udělat rozhodující krok k "záchraně" v lize a otevřit si zároveň cestu k play-off, což se nám ve čtvrtek před televizí podařilo na 100%.
Soupeř Pardubice, tým který nám vloni v posledním kole uštědřil lekci a zabránil nám postoupit do play-off. Měli jsme velký respekt a chtěli jsme to loňske "prokletí" zlomit a ukázat všem, že když se dobře soustředíme a chceme, tak nás málokdo dokáže porazit. Chtěli jsme rovněž všem ukázat, že i když nás opustil Vlasta Bartošek, že se nesesypeme a můžeme pokračovat v tažení do play-off. Chtěli jsme také ukázat, že ať chytá kdokoliv z dvojice Klíma - Knobloch, mají pro nás stejný význam v kvalitě - Ondra je vychytal a byl výborný, prostě na 10.
Navíc Filinger ukázal, že nebyl nesprávně zvolen jako 3. nejlepší hráč ligy, po delší době jsme dali do kupy "moji" čtyřku - já, Brožek, Štorc a bombard'ák Šnídlák a byly z toho 3 góly. Ago v nejdůležitějších okamžicích s jeho obětavými zakroky zabránil jistým gólům a to samé i Hernandez a úkol Marka Chrobáka "vygumovat" Burgeta vyšel na tuty. Takže sečteno podtrženo - všichni jsme vydali ze sebe maximum úsilí a zodpovědnosti a to přineslo ovoce ve znamení 3 bodů a cenného vítězství.
Na soupeře jsme se v týdnu, myslím si, připravili celkem dobře, protože jsme věděli že největší nebezpečí hrozí z dvojice Semerád-Burget a na naší půlce jsme nasadili "osobky" na tyto vynikající a nestárnoucí hráče. Chrobák měl na starost Burgeta, ten mimo střely z penalty si snad vůbec nezastřílel a Semeráda přebirala dvojice Ago-Fíla, což také dopadlo dobře. Věděli jsme, že pokud ubráníme tuhle dvojici, že máme více než půlku práce obstaranou. A tak to bylo skoro v celém zápase, bránili jsme o stošest a pokoušeli se dostat do brejku, ale moc jsme neuspěli v úspěšném zakončení - především v prvním poločase kde náš hráč s míčem nepřihrál spoluhráči, který byl v lepší pozici. Když jsme si mysleli že půle skonči 0-0 přišla krásná akce, kde Fíla přihrál Alešovi, který poslal bombu do svatyně Kašparovi a ten jen odrazil balon před sebe a v tu chvíli krásnou levačkou náš "pan Dan" Brožek výborně pověsil a vedli jsme 1-0.
O poločase jsme si řekli, že budeme pokračovat ve stejném rytmu a jenom zesílíme střelbu na bránu - a tohle rozhodlo o našem vitěztvi. Po pár minutách ve 2. poločase, kde se šance měnily na obou stranách přišla pro nás kritická chvile, když Chrobák nedůrazností přišel o míč na hranici našeho vápna a tak musel zasahovat Ago, který "skluzem" donutil rozhodčího písknout penaltu. Na penaltu šel Burget. A v naší brance najednou stál Klimič !
Všichni se asi divili tomuto kroku, protože před tím Ondra Knobloch chytil vše co se dalo, ale dohoda obou gólmanů byla, že pokud bude penalta anebo desitka, tak na ní půjde Klímič, protože soupeřovi hráči maji z něho velký repspekt a strach a může nám to pomoci. Ukázalo se že ANO - Burget kopnul penaltu k nohám Klímy a jemu nic nezbylo než aby to odrazil někam do bezpečí.
Tohle byl zlomový bod utkání, my jsme vzápětí po pár minutách zahrávali roh -signál na zadní tyč a zcela volný bombarďák Šnídlák nechytatelnu střelu poslal pod víko Kašpara a vedli jsme 2-0. Po pár minutách jsem tečí změnil směr dalši bomby Šnídláka a jinak než 3-0 tohle nemohlo dopadnout. Měl jsem velkou radost, protože druhý den měl můj syn narozeniny a chtěl abych mu daroval gól před TV kamerama a že se to podařilo bylo fajn.
Velice rychle jsme pak zvýšili na 4-0, když do dlouhý výhaz Ondry mířil na Fílu - ten míč nedříve zastavil na prsou a pak stylem nůžky-volej zakončil tak, jak se představuje momentálně nejlepší hráč, který běhá na našich palubovkách. Soupeř pak korigoval na 4-2, ale to byly naše dary, že jsme jim to de-facto darovali chybami našich hráčů, protože nebýt těch chyb, tak na Knoblocha ten den neměli a myslím si, že normálně by mu nemohli dat gól.
Posledních 5 minut zkoušeli pardubičtí hrát power-play, ale jak jsem psal v dřívějších komentářích před tím, tohle umíme snad nejlépe a Torf se skoro nedostal ani do nějakého většiho ohrožení naší branky a tak jsme slavili dalši výhru - pro nás ale hodně hodně důležitou.
Teď máme v dalším domácím zápase v pátek od 21h VŠB Ostravu a výhra by nás přiblížila právě k nim na 4.misto na jeden jediný bod a tuhle výzvu chceme zkusit využít. Doma je doma a nic jiného než vítězství bychom si nemohli přát.

Touto cestu chci poblahopřát a pogratulovat Torfu Pardubice k 20. výročí založení klubu a přeji jim, ať se oslavy vydaří tak jak chtěji a Milanovi Vichovi chci vzkázat: Jen tak dál, protože to děláš správně a srdíčkem.
Torf vždycky patřil a patří do naši rodiny 1.ligy a já jako president Benaga jsem rád, že je takový tým v 1.lize.
Gratuluji a hezky oslavujte !
Uvidíme se u Vás zase o 14 dnů později.


Připravujeme komentář, ale již nyní vám nabízíme on-line zápasu, jak jej připravil Olda Pánek.
http://www.efotbal.cz/index.php?page=online&lid=5&id=330
Miroslav Srb
© INFONet