ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




První zápas v novém působišti jsme sice prohráli, ale atmosféra ve zručské hale byla vynikající.
25. května 2008

FC BENAGO "A"
ANDY LIBEREC
3:5
24. května, 19:00 - SH Zruč nad Sázavou

Rozhodčí:
Branky: 3 Simitči B
Asistence: 2 Simitči A, 1 de Oliveira

Sestava FC Benago:
Klíma Jan, Soukeník Ondřej - Simitči Beni, Simitči Ago, Filinger David, de Oliveira Caio, Fitzel Tomáš, Bartošek Tomáš, Mullai Ani, Siegl Horst
Trenér: Petr Málek

Sestava Andy Liberec

Trenér:



Zápas okomentoval Beni Simitči, president klubu:
Strašně jsem se těšil na premiéru do Zruče a uvnitř v duši jsem věřil, že přijde hodně diváků, ale že bude plný dům, to by mě nenapadlo ani ve snu. Opravdu plný dům se vším všudy -fanoušci s našimi dresy, bubny, řehtačky atd., to vše splnilo svůj účel, na čem jsme pracovali společně se staroustou města Zruč. Fantastická atmosféra. Jediná černá tečka byla vtom, že jsme prohráli, ale i to jsem hodil po zápase za hlavu, protože většina diváků mě potěšila, že to nic neznamená a že to je pouze přátelák a že jsou rádi, že jsme ve Zruči, že v lize to bude vypadat úplně jinak. Což byla pravda. Kluci s velkého fotbalu dorazili z různých zápasů a Siegl s Klímičem z celodenního turnaje. Fíla šel do zápasu zraněn a před začátkem zápasu mi řekl, že nebude hrát naplno. Caio přiletěl po 30ti hodinovém letu úplně vyždímaný a nováček Ani Mullai hrál s námi poprvé, takže je jasne, že se trochu psychicky bál, aby něco nepokazil atd... I tak jsme ale Andy měli porazit, je to pouze 2ligový klub, který sází na náhodu a co vymyslí kluci z velkého fotbalu.
Musím podotknout, že my jsme si ty góly dali sami po našich hrubkách, které oni perfektně využili. Bylo to asi tím, jak říkal jeden z diváků po zápase, že jsme se asi zastrašili tou atmosférou která byla v hale, ale já si osobně myslím, že si kluci musleli, že je Andy 2ligový klub a že to bude snadné sousto, ale neměli zapomenout, že Andy je špičkový klub a že má ve svých řadách několik hráčů s prvoligovými zkušenostmi.
Když k tomu připočtu, že nám chyběli ze základu Stojaník, Světlík, Macek, Gazi Mullai, tak to je prakticky celá čtyřka, která hrála loni stabilně celou sezónu, hlavně že jsou mezi nimi 2 top obránci a včera hrál pouze Ago jako čistý obránce. Když jsme otočili výsledek na 3-2 pár minut před koncem zápasu tak jsem si říkal, že už to nepustíme, ale s další hrubkou jsme soupeři vrátili život a následně poté otočil výsledek. Naše dva góly padly po výborně sehraných standartkách z rohu, při kterých mi asistoval brácha Ago a další gól byl po samostatné akci.
Chtěl bych poděkovat zručským divákům za super atmosféru a hattrickem jsem se jim chtěl odvděčit za to, co udělali pro nas, bohužel to nestačilo na výhru a samozřejmě jménem týmu se omlouvám za prohru, ale včera nešlo o to kdo dal góly anebo kdo vyhrál, včera šlo o to, jak bude vypadat naše společná zkouška Benago+Zruč a ta dopadla jak jinak než na jedničku, podtrženou ! ! ! V sezóně hodně týmů budeme zlobit doma ve Zruči a to myslím že bude zaklad pro náš úspěch....
Andy Liberci gratuluji k výhře, protože vyhráli zaslouženě, i když trochu se štěstím, které jsme jim my naservírovali, ale i tak gratulace jim patří. Přátelák je přátelák ale ligový zápas je něco úplně jiného a tam by s námi moc šancí neměli. Doufám, že se někdy v budoucnu v Poháru ČMFS anebo v 1.lize s nimi potkáme a ukážeme, jak se hraje na 100%, do té doby musíme přijmout poražku jako chlapi a pogratulovat a popřát jim, aby postoupili do 1.ligy.
Navíc včera jsme se zase vrátili ke značce NIKE, se kterou jsme začali naši cestu v 1.lize a bylo vidět, že jsme hrali jinak, myslím že doba slávy s NIKE zase se bude vracet do Benaga.

Miroslav Srb


FOTOGALERIE:
© INFONet