ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




Fantasticky nám vyšel vstup do nové sezóny - výhra, spousta gólů, výborné výkony posil a skvělí diváci !
6. září 2010

FC BENAGO "A"
TORF PARDUBICE
8:1 (4:0)
3. září, 20:00 - SH Zruč nad Sázavou

Rozhodčí: Brejník Aleš (6,4), Blažej Petr (6,3)
Delegát: ?Maurer Miroslav
Počet diváků: 350
žk: Chrobák Marek - Kašpar Jiří, Jeřábek Jan, Černík Jakub
branky: 6. Filinger David (Brožek Daniel), 17. Fitzel Tomáš (Filinger David), 19. Štorc Aleš (Angellot Garces), 20. Fichtner Tomáš (Angellot Garces), 32. Angellot Garces (Filinger David), 33. Štorc Aleš (Chrobák Marek), 35. Fitzel Tomáš (Filinger David), 39. Chrobák Marek - 23. Malý Roman (Slováček Matěj)

Sestava FC Benago:
Vozár Mario, Krajč Marian - Angellot Garces, Filinger David, Brožek Daniel, Fitzel Tomáš, Fichtner Tomáš, Štorc Aleš, Chrobák Marek, Rick Gabriel
Trenér: Beni Simitči

Sestava Pardubice:
Kašpar Jiří, Nachtigal Petr - Malý Roman, Melechovský Aleš, Beran Jiří, Koudelka Tomáš, Jeřábek Jan, Urbanec Tomáš, Slováček Matěj, Černík Jakub, Slováček Jakub, Netolický Roman
Trenér: Růžička



Oba celky začaly páteční zápas opatrně, poprvé se osmělil po pěti minutách kolumbijský reprezentant Angellot, jehož první střela se otřela jen o břevno Kašparovy brány. "V létě jsme pracovali na standardních situacích a signálech," upozornil po zápase zručský trenér Beni Simitči. A právě ze signálu domácí otevřeli skóre, kdyř Filinger po autu zamířil k tyči - 1:0. V 11. min. hosty držel ve hře gólman Kašpar, který vyběhl proti brejku Brožka. Jenže Pardubice nezvládly konec prvního poločasu. V 17. min. ještě Kašpar nohou vykopl Fichtnerovo zakončení, ovšem Fitzel z dalšího brejku měl před sebou už jen prázdnou bránu - 2:0. Zručský brankář Vozár poprvé ukázal své schopnosti v 18. min., když po rohu zneškodnil Slováčkovu ránu. Vzápětí Malý trefil tyč brány Benaga a proti Koudelkovi výborně zasáhl opět Vozár, zato Zručští na druhé straně pálili ostrými: Tlak Benaga vyústil v 19. min. v třetí branku a patnáct vteřin před sirénou Angellot nastřeleným trestným kopem přesně našel Fichtnera, který míč uklidil do brány - 4:0.
"Diváci jsou skvělí," tleskal o poločase tribunám mladík ze Slovenska Gabriel Rick. "Zatím je to vynikající, uvidíme, jak to bude dál," usmíval se na moderátora Josefa Vrzáčka.
Druhou půli začali Zručští obrovskou příležitostí, když Fitzel po úniku trefil jen nohy Kašpara. Místo toho vzápětí na druhé straně korigoval na 4:1 Malý. Hra se v této chvíli zvrhla v živelný futsal, domácí hnáni touhou o další branky zapomínali na taktické pokyny a v tento moment je podržel výtečný Vozár. Rozhodčí Benagu odepřeli branku Chrobáka, kterou dal po autu Angellota, sudím se ale nelíbilo postavení míče při autu. Vozár pak vychytal Netolického i Koudelku a po brance Angellota, který si položil gólmana a míč zasunul do brány na 5:1, se zápas stal už jen otázkou skóre. Zručští si vyzkoušeli i hru s brankářem podle nových pravidel, kdy gólman na své polovině nesmí se svými spoluhráči kombinovat. Vozár proto pomáhal při útočení ze strany, na špici "zámku" kryl záda Benagu Filinger. Angellot několika parádami potěšil diváky, kterým za rozhodnutého stavu nevadily ani neproměněné pokutové kopy po šesti faulech na obou stranách od Filingera a Netolického.
Ve čtyřce s "mladými puškami" Rickem a Angellotem si zahrál jeden z nejzkušenějších hráčů Benaga Aleš Štorc. A kombinace s mladíky mu svědčila, zaznamenal dvě branky. "Hraje se s nimi výborně, jsou hodně běhaví. Gabriel Rick vypadá výborně, byl s námi dva tréninky a jeden zápas, zapadl skvěle. Jestli se bude zlepšovat, stane se hvězdou ligy. Mám z něj velkou radost," předpovídal mladíkovi skvělou budoucnost. Tempu mladíků Aleš Štorc několikrát nestačil a v připravených šancích mu chyběl krok. "Jsou strašně rychlí, nestačím dobíhat. Trvá mi, než zareaguji," smál se.
Zápas se trenérovi Benaga Zruč nad Sázavou Benimu Simitči hodnotil samozřejmě dobře. "Měl jsem strach, jak zvládneme první utkání," přiznal předzápasové obavy. "Hodně jsme obměnili kádr, navíc nás trápila nějaká zranění. Neměli jsme proto příliš možností trénovat od července tak, jak bychom si představovali," vysvětlil. Po první výhře se podle kouče pojede Benagu do Brna lehčeji. "Kdybychom doma dnes ztratili, bylo by to jiné, teď už to bude vklidu," oddechl si a svému týmu poděkoval: "Na devadesát procent kluci splnili to, co jsem po nich požadoval." V sestavě proti Pardubicím chyběl stabilní obránce Ago Simitči. "Ještě nemá úplně vyléčené koleno a nechtěli jsme riskovat," poznamenal Beni Simitči a dodal: "Sýkora měl ještě trest z loňské sezony." Podle trenéra už ve hře Zruče n. S. byly vidět prvky, které hráči pilují na trénincích. "Některé góly padly po signálech, kluci se snažili držet i systém hry, který bych si představoval. Samozřejmě nelze očekávat zázraky po pár týdnech, ale máme ještě dlouhou cestu před sebou a ještě až se zkompletuje kádr, budeme po dvou, třech měsících vypadat velmi dobře," naznačil.
V letní přípravě se Beni Simitči několikrát nechal slyšet, že s týmem trénuje zejména defenzivu. Z tohoto pohledu je jeden pardubický gól zbytečný. "Padl po naší velké šanci, kdy si hráči něco vysvětlovali a zapomněli se vrátit. Padl gól, s tím se nedá nic dělat. Při tréninku to rozebereme," zdůraznil Beni Simitči. Za stavu 4:1 se Zručští vrhali bezhlavě do útoku a jen díky skvělým zákrokům gólmana Mária Vozára nepustili Pardubice zpět do utkání. "Měsíc a půl trénujeme únik z presingu soupeře. Také to bylo vidět po osmi minutách, kdy jsme se dostávali do přečíslení dvou, tří hráčů. Kdybychom šance proměňovali, zápas by vypadal úplně jinak," upozornil kouč, který do prosince bude muset oželet Mária Vozára. Ten odlétá do Barcelony na pracovní stáž. "V bráně ho plně nahradí Marian Krajč, do týmu se z Francie vrátil Bilík. V poháru nám pomůže Klíma," uzavřel Beni Simitči.
zdroj www.svoboda.info


Po úvodním opatrném začátku začala hra nabírat spád v 5. minutě, kdy se ke střele prokličkoval domácí Angellott a orazítkoval tyč Kašparovy brány. Minutu nato už padla první branka Benaga v sezoně, kterou tvrdou ranou mezi nohy brankáře obstaral kapitán Filinger – 1:0. V 11. minutě unikal sám na pardubickou bránu Brožek, ale trefil pouze brankáře. Poté se opět vyznamenal pardubický Kašpar, který nejprve vytěsnil ránu Filingera a následně i dorážku Angellotta.
Sedmnáctá minuta odstartovala gólostroj první půle s názvem Zruč n. Sázavou. Ještě předtím ale pálil po stahovačce Fichtner a Kašpar se dobře natáhl. Pak už zaúřadoval Filinger, jenž připravil gól pro Fitzela – 2:0. Jedinou šanci hostí v první půli měl po rohu kapitán Malý, mířil však pouze do tyče. Minutu před přestávkou pobavil diváky Kolumbijec Angellott, když se prokličkoval pokutovým územím a přihrál před prázdnou bránu Štorcovi – 3:0. Čtvrtý gól ještě stihl dát třináct vteřin před koncem první půle Fichtner, kterého našel na zadní tyči úplně volného Angellott.
Druhý poločas začali lépe perníkáři. Fitzel sice šel sám na bránu, jenže místo páté branky udeřilo na druhé straně: Roman Malý se trefil pod nohy Vozára – 4:1. Blízko premiérovému soutěžnímu gólu byl Angellott hned vzápětí, zastavilo ho břevno. S končící třicátou minutou skvěle zasáhl domácí brankář Vozár proti šanci Koudelky.
Poslední desetiminutovka přinesla pěkný futsal. Angellott s Filingerem „vykoupali“ Kašpara s Koudelkou a kolumbijský kouzelník slavil první branku sezony – 5:1. Další akci na jeden dotek zakončil přesně Štorc – 6:1. Branku mohla dát další posila – slovenský talent Rick, ovšem zakončil ležérně. Sedmou branku Benaga, kterou vsítil Fitzel, orámovaly dvě penalty za akumulované fauly, jenže domácí Filinger ani hostující Netolický si na brankáře nepřišli. Utkání zkompletoval zručský Chrobák, jenž napálil balon a ten se od jednoho z pardubických obránců odrazil nešťastně do brány – 8:1.
zdroj kutnohorsky.denik.cz
připravil Miroslav Srb
© INFONet