ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři

Poněkud nelogický titulek má svůj důvod - v dresu soupeře totiž nastoupil hráč v trestu ! V utkání jsme rozhodně nebyli horší, ale chybělo nám štěstí.
10. září 2006

FC NEJZBACH VYSOKÉ MÝTO
FC BENAGO A
0:5 kontumačně
8. září, 20:00 - SH Vysoké Mýto

Rozhodčí: Kudrna (8,1), Brejník (7,3)
Delegát: Strnad
Diváci: 280
Branky: -
žk: 0 - Knobloch, Hrdina

Sestava Vysoké Mýto:
Gerčák, Jadrný - Malý, Dostál, Novotný, Faltys, Kroulík, Unger, Říha, Černý, Pilný, Kaplan
Trenér: Růžička

Sestava FC Benago:
Knobloch, Bilík - Simitči B, Simitči A, Hrdina, Štorc, Šnídl, Bartošek T, Neuman, Rada, Hernandez
Trenér: Vlastimil Bartošek




Utkání s Nejzbachem komentuje Beni Simitči
Vysoké Mýto? Velká srdeční záležitost, aspoň pro mně osobně, kam se vracím strašně rád, protože diváci byli na nás vždycky dobrý a dokonce nám tleskali i při našich výhrách.
Benagu se v Mýtě vždycky dařilo a i tentokrát jsem si byl jistý, že se nám bude dařit, zvláště při premiéře trenéra Bartoška, který tady asi nikdy nevyhrál. Motivace byla obrovská pro všechny, jak pro hráče tak i pro trenéra. A po zápase mohu říci, že jsme ostudu neudělali (určitě to byl lepší zápas než ten co byl na ČT4) a mít trochu štěstí, tak jsme tam i vyhráli.
Hráli jsme tak, jak jsme si naplánovali a čekali co předvede soupeř, protože hrát v Mýtě tak jak se vám chce to ani nejde, ale bojovat statečně, pohlídat si soupeře a vyzkoušet úspěšně několik nacvičených signálů z rohu, autu a faulů - tak to se nám podařilo a kdyby ty čtyři (!!!) dvojité tyčky za stavu 1:0 pro soupeře aspoň jednou skončily v síti soupeře, tak to by bylo asi jinak.
Hrál se, dá se říci, futsal se šancemi na obou stranách, takže ani se nemůže říci, že někdo měl navrch. Pouze v prvním poločase jenom s tím rozdílem, že Říha využil zaváhání našeho obránce a skóroval. V druhém poločase jsme v převážné části měli navrch a víc jsme byli my na soupeřově polovině než oni u nás a takto to bylo skoro do konce zápasu, když jsme úplně "pressovali" soupeře a tlačili, ale bohužel pro nás zase Říha nám dal gól na 2:0 !
Co více říci než to, že jedna strana měla štěstí a druhá vůbec, což mohu potvrdit, že po zápase několik stálých diváků mi pogratulovali a říkali, že nám chybělo štěstí. Možná poprvé v historii Benaga jsme po prohře měli dobrý pocit z odvedené práce, protože všichni makali naplno, ale že to tam nespadlo, tak se s tím nedá nic dělat.
Nám chyběl distancovaný Filinger a zranění Brožek s Novákem. Soupeřovi nechyběl překvapivě nikdo, přestože Řiha má distanc z loňské sezóny a když jsem ho viděl na hřišti, tak jsem si říkal, že je tam jenom aby povzbudil spoluhráče. Ale pak jsem se podíval na zápis o utkání a překvapivě zjistil, že tam je napsaný s číslem 10. V přítomnosti pana rozhodčího Kudrny jsem proto u časomíry informoval prezidenta Nejzbachu pana Popelku a on na to, že je to nesmysl a že raději se mám rozcvičit, než abych něco namítal. Bral jsem to tak, že asi má pravdu a že na svazových stránkách to zapomněli smazat.
Vrátili jsme se do Prahy a tak jsem otevřel svazové stránky a zjistil, že jsem měl pravdu. Ráno jsem přes SMS informoval sekretáře svazu pana Průšu a pak následovalo to, co následovalo - že hrál neoprávněně a že další, který tak hrál, byl i Velínský za Chrudim a že ve středu, pokud to potvrdí STDK (což by měla), bude následovat kontumace v obou případech v neprospěch Mýta, respektive Chrudimi.
Samozřejmě že by mě víc potěšilo, kdybychom vyhráli na hřišti, ale uvádím několik faktů, které mě dávají za pravdu:
1) kdyby hrál za nás distancovaný Filinger a my vyhráli, soupeř anebo někdo jiný by na to přišel, za což by následovala kontumace.
2) zápas se musí kontumovat, protože za soupeře hrál jejich nejlepší hráč Říha, a to neoprávněně, u nás "odpočíval" kvůli trestu náš nejlepší hráč Filinger - věřím, že s ním bychom Mýto porazili. Takže je jasné, že to není správné.
3) nechápu, že prezident klubu přes moje varování neudělal nic pro to, aby zjistil, že jsem měl pravdu ba naopak dělal ze mně blbce a to už bych měl podezírat, že to věděl a že to udělali naschvál anebo to opravdu nemá logiku.
Sečteno podtrženo - byl bych nerad v pozici nějakých polemik a raději bych poškozené strany nabádal na pozornost na takové věci kdo je potrestán a kdo by neměl hrát atd., než hledat v tom nějaký úmysl z mé strany. Pevně věřím, že by všechny ostatní kluby udělaly tu samou reakci, jakou jsme udělali my.
© INFONet