ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




Zasloužené vítězství dirigovali především David Filinger a po trestu znovunastoupivší Honza Klíma.
10. listopadu 2007

FC BENAGO "A"
TORF PARDUBICE
6:3 (2:1)
9. listopadu, 20:00 - SH Sparta Praha

Rozhodčí: Lobo Radek (8,1), Brejník Aleš (8,1)
Delegát: Drobný Ladislav
žk: Bartošek Tomáš - Kašpar Jiří
Branky: 8. Světlík Ivo (Filinger David), 18. Filinger David (Simitči Agron), 24. Filinger David (Bartošek Tomáš), 32. Filinger David, 33. Simitči Agron, 40. Simitči Agron (Štorc Aleš) - 10. Svoboda Michal (Jeřábek Jan), 26. Štěpánek Roman (Růžička Jiří), 30. Jeřábek Jan (Kašpar Jiří)

Sestava FC Benago:
Klíma Jan, Soukeník Ondřej - Simitči Agron, Filinger David, Hernandez Antonio, Bartošek Tomáš, Štorc Aleš, Fitzel Tomáš, Rada David, Světlík Ivo, Gazmend Mullai
Trenér: Petr Málek

Sestava TORF Pardubice:
Kašpar Jiří - Šmeral Petr, Štěpánek Roman, Kostka Vlastilav, Jeřábek Jan, Růžička Jiří, Svoboda Michal, Netolický Roman, Tomič Alexandr, Morávek Ivan
Trenér: Martin Brychta



Zápas okomentoval Beni Simitči, president klubu:
Návrat Klímiče + Fíli a nejlepší výkon Aga v letošní sezoně, který svými 2 góly rozhodl vývoj zápasu v náš prospěch - takhle bych komentoval včerejší zápas. Máme 3 body, hodně hodně důležité, a jestli jsme hráli dobře či špatně na tom nezáleží, důležité je, že soupeřům ze spodu tabulky jsme utekli o další 3 body a přiblížili se play-off příčkám na jeden bod.
Kvůli zraněním nehráli Beni a Toni a Ondra Stojaník kvůli fotbalu, ale i tak jsme měli dobrý a dostačující kádr na vítězství - brankáři Klíma a Soukeník, hráči do pole Fíla, Gazi, Ago, Bartošek, Štorc, Fitzel, Světlik, Rada. Hodně náš výkon ovlivnil i návrat Klímiče do branky, z jedné strany jistota z naší strany a z druhé nejistota hráču Pardubic, kteří se ho prostě "báli" a proto někdy zbrkle zakončovali akce anebo zbytečně nahrávali na spoluhráče...
Včera Klímič jasně ukázal všem jeho "oblíbencům", že je v republice nejlepší i když nechytá 8 zápasů kvůli trestu. Podržel nás několikrát proti nebezpečnému Torfu, který nenadarmo je tam kde je, poslal do brejku přesnými přihrávkami přes celé hřiště tu jeho specialitu a dirigoval obranu tak hlasitě, že ho bylo slyšet až na stadionu Sparty na Letné. Takže z jeho strany výborný výkon, klasika.
Další klasikou byl Fíla, který dal další hattrick a splnil si svoji porci letošní sezóny a zase ukázal, že je momentálně v českém futsale Best Off.
Ale nad kým bych se chtěl na chvíli zastavit je Ago, který včera podal vynikající výkon a dvěma góly v nejdůležitějších chvílích zápas rozhodl a zpečetil osud Torfu ve včerejším zápase. Je všeobecně známo, že on je naším nejlepším zadákem-hlídačem, který přes léta likviduje nejlepší útočníky soupeřů, ale několikrát za ta léta takhle se objeví na scéně a vždy dává důležité góly, které jsou osudné pro naše výhry. Včera to bylo totéž - dal dva a asistoval Fílovi na gól - co chtít více ? Nic... A zrovna včera jsme se bavili, že měl na kontě dlouho svůj 49 gól a že chce už dát ten prokletý 50 a zlomit to, protože mu to trvalo dlouho a trochu ho to štvalo. Takže toutu cestu mu i GRATULUJI za jubilejni 50 gól a 51 gól v 1.lize. Jen tak dál, až ke 100.
Dále musím pochválit Aleše Štorce, který po dlouhé době zahrál tak jak ho známe - neúnavný a bezchybný, organizátor hry a zakončovatel, ale mometálně na prázdno. Určitě ale v dalších kolech zlomí i to gólové neštěstí. Gazi také se v každém zápase lepší a včera co měl za šance - kdyby je proměnil, tak se stal hráčem měsíce, výborný zezadu, ale ve předu mistr v neproměňování šancí, doufám že dá gól v nejdůležitějším zápase a pak se mu to "promine".
Poslední do party, který hrál skvěle, byl Tomáš Bartošek, který se pomalu vrací z bolavých zad, splnil do puntíku to co jsme po něm chtěli než se unavil ke konci zápasu. Až ho trochu naučíme, aby se "pral" se soupeři, bude ještě lepší a účinnější, typicky jako jeho tatínek, všestranný univerzal.
Závěrem - velká spokojenost, vedli jsme a když soupeř srovnal na 3-3, dokázali jsme zase to otočit v náš prospěch a zasadit "smrtelný úder" se tří gólovou smrští a tím pádem i získat 3 body, které nás snad nastartují k lepším výsledkům.
Teď bude dlouhá repre pauza a pravý čas pro nás, abychom se uzdravili (ti co jsme zranění) a také příjezd posily Aniho Mullaie, který by se měl objevit snad už v příštím kole v Šumperku. Je to dobrý, protože konečně budeme mít po dlouhých letech široký kádr a trenér Málek si bude moci postavit tým dle soupeře, taktiky a formy jednotlivců.


Průběh zápasu přibližuje web e-futsal:
http://www.efutsal.cz/index.php?page=clanek&clanek=26505


On-line reportáž z utkání naleznete zde:
http://www.efutsal.cz/index.php?page=online&lid=9&id=691

Miroslav Srb
© INFONet