ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




Premiérový zápas v novém domácím prostředí se nám nadmíru vyvedl - favorizovaný Šumperk jsem porazili rozdílem třídy a navíc nedostali ani gól !
7. září 2008

FC BENAGO "A"
DELTA-REAL ŠUMPERK
4:0 (2:0)
6. září, 20:00 - SH Zruč nad Sázavou

Rozhodčí: Venc (7,3), Kudrna (7,3)
Delegát: Nepil
Počet diváků: 450
Branky a asistence: 14. Filinger (Mullai), 19. Filinger, 33. Filinger (Mullai), 36. Mullai
žk: Konečný (Šumperk)

Sestava FC Benago:
Klíma (Pospíšil) - B. Simitči, A. Simitči, Filinger, Brožek, Štorc, Fitzel, Stojaník, Krupička, A. Mullai
Trenér: Petr Málek

Sestava Delta-Real Šumperk:
Gruntorád (Kreyzl) - Konečný, Tezner, Málko, Šimák, Václavský, Šinogl, Krcho
Trenér: Petr Klusák



Zápas okomentoval René Svoboda, Kutnohorský a Zručský deník:
Nový ročník nejvyšší futsalové soutěže zahájilo zručské Benago sobotním zápasem s 1. FC Delta Real Šumperk. Diváci odcházeli z haly spokojení, neboť domácí si po vítězství 4:0 připsali plný počet bodů. Hattrickem publikum navíc potěšil reprezentant David Filinger a gólman Jan Klíma skvělými zákroky přiváděl soupeře k zoufalství.
Hosté dorazili do zručské haly s mladým a houževnatým týmem, ovšem nakonec zvítězila zkušenost a futsalová převaha Benaga. Od prvních minut domácí hru organizoval aktivní Filinger, jehož nájezdu po Klímově přesném výhozu už po pár minutách úspěšně čelil gólman Gruntorád. Když domácí brankář Klíma zlikvidoval v 7. min. střelu Konečného i dorážku Šimáka z bezprostřední blízkosti, měnilo se skóre až ve 13. min., kdy bleskovou a přesnou kombinaci na druhé straně zakončil Filinger - 1:0. Ten samý hráč pak ještě před přestávkou přidal přesnou ranou k tyči druhý uklidňující gól.
Po změně stran Šumperk sice bušil na obranu Benaga a o koncovku se staral především Málko, jenže Klíma byl v sobotu prostě neprůstřelný. Když ve 31. min. vychytal Teznera, zmocnil se hostujících hráčů zmar. Posledních sedm minut dohrávali domácí v téměř exhibiční atmosféře: ve 33. min. si Filinger připravil balón na pravačku a přesným zásahem zvýšil na 3:0. Soupeře pak Benago dorazilo ve 36. min.: gólman Gruntorád sice včasným vyběhnutím přerušil akci domácích, ale míč se odrazil k Mullaiovi, který ho vrátil z vlastní poloviny přesným obloučkem do šumperské sítě - 4:0.
"Přijeli jsme v okleštěné sestavě a v sedmi, proto pro nás byl zápas náročný fyzicky," upozornil hostující trenér Petr Klusák. To jeho kolega na lavičce Benaga Petr Málek po zápase zářil spokojeností. "Přáteláky, ve kterých jsme se hodně trápili, nám pomohly. Alespoň jsme odhalili naše slabiny," začal hodnotit ligovou premiéru ve Zruči n. S. a pokračoval: "Střetnutí se Šumperkem bylo sehrané perfektně. Vyvarovali jsme se chyb a musím pochválit Davida Filingera. Byl výborný, ale i další hráči. Třeba brankář Jan Klíma. Dnes to bylo dobré."
Zručské publikum si hned v prvním mistrovském zápase získal třemi góly David Filinger. "Hattrick? To je můj standard, to mě nepřekvapuje," zavtipkoval. Ostrou premiéru v novém prostředí si ale užil. "Chtěli jsme se ukázat, navíc se blíží mistrovství světa a i já se chtěl ukázat. Sedlo mi to, co víc si přát," zamnul si ruce a dodal: "Jako mužstvo jsme hráli kompaktně. Držel se balón, žádné zranění - bylo to super."
Nový ligový ročník začal brankář Benaga Jan Klíma čistým kontem. "V Benagu jsem asi patnáct let a zachytám si vždycky hrozně moc," usmíval se po zápase gólman a navázal: "4:0 vypadá krásně, ale já mám vždy tak patnáct zákroků za zápas." Nula ve futsale, navíc na začátku sezony se cení. "To je hezké, ale také je to otázka štěstí," přiznal.

Komentář k zápasu přidal Beni Simitči, president klubu:
První oficiální ligový zápas doma a vítězství 4-0!!!!, prostě PARÁDA. Jak se blížil zápas už jsem začal cítit dle telefonátů a smsek, že se všichni hodně těšíme na zápas a abych řekl pravdu, měl jsem z toho trochu i obavy. Napadalo mě, aby kvůli velké motivaci se nám nesvázali nohy a nedopadnem náhodou blbě, ale po pár minutách v začátku zápasu se tahle teorie úplně ztratila někam pryč. Byla vidět velká vůle a odhodlání bojovat s velkou chutí a v první řadě nedostat gól, protože dávat góly to my umíme, jenže bránění to nám loni moc nešlo a proto jsme se na to letos zaměřili a když začaly běžet poslední 3-4 minuty zápasu a z lavice se křičelo "nesmíme dostat góla a hrajeme furt naplno," tak pak bylo všem jasné, že chceme až do konce zápasu hrát stejně a bránit naši svatyni.
Super atmosféra, skoro plné hlediště se vším všudy - s fanděním, pokřikem, bubny, řechtačkami, představení před domácím publikem, skandování jmen atd., to nás hnalo celý zápas kupředu k soupeřově brance a samozřejmě i k velké zodpovědnosti v obranné fázi.
Musím pochválit celý mančaft, protože nebyl nikdo, kdo by hrál špatně anebo pod svou úroveň, ale pokud se má vyzdvihnout někdo, tak bych začal s naším "bláznivým" Fílou, který to vzal na sebe a dal hattrick a všem poslal pozdrav - "Já jsem ten, který v loňské sezoně dal nejvíc golů a po Romanovi Marešovi jsem nejlepší," pak bych pokračoval s naší "chobotnicí" Klímičem, který udržel čistý štít a nedal šumperákům absolutní šanci aby mu dali gola, Ani Mullaim, který přispěl 2 asistencemi a brankou velkou mírou k našemu vítězství a potvrdil své kvality a nakonec také s bláznivým bráchou Agem, který ve čtvrtek hrál pražskou ligu za béčko, tam se tak zranil, že skončil v Motole s naraženým a pohmožděným chodidlem, že mu dali berle a zkoušeli sádru a on v sobotu NASTOUPIL a odehrál celý zápas s jeho standardním výkonem, samozřejmě i v bolestech, ale navenek to nikdo nemohl poznat... Zbytek týmu jsme jako správní členové makali a snažili abychom každý svým dílem se podíleli na úspěchu týmu.
V pátek jedeme do Neratovic k nováčkovi soutěže v naprostém klidu, protože "domácí úkol" jsme splnili a venku můžeme jenom překvapit. Máme velký respekt k Mělníku, ale známe i svou sílu. Doufám, že se rozhodne na hřišti mezi hráči a ne ze strany "jiných", jak bylo loni několikrát v zápasech Mělníku ve 2 lize.


Fotky k zápasu naleznete zde:
http://www.svoboda.info/galerie/futsal/2008-09/20080906/20080906.html

Miroslav Srb
© INFONet