ZPRAVODAJSTVÍ
KLUB
SEZÓNA
FOTOGALERIE
SPONZOŘI KLUBU
KONTAKT
STATISTIKY

Hlavní sponzoři




První letošní mistrovský zápas okořenil premiérový start Siegla a Stejskala a červená karta pro Filingera.
18. ledna 2009

FC BENAGO "A"
VŠB OSTRAVA
5:3 (1:1)
17. ledna, 20:00 - SH Zruč nad Sázavou

Rozhodčí: Smreček, Brejník
Delegát: Maurer
Diváků:
žk: 0 - Pliska, Kapsa
čk: 40. Filinger - 0
Branky: 14. Siegl (Filinger), 29. Štorc (Brožek), 38. Filinger, 39. Brožek, 40. Štorc (Stejskal) - 11. Pliska (Galuška), 30. Pliska (Galuška), 40. Mudrík

Sestava FC Benago:
Klíma, Bilík - Světlík, Stojaník, B. Simitči, Štorc - Brožek, Filinger, Siegl, Stejskal, Fitzel
Trenér: Petr Málek

Sestava VŠB Ostrava:
Vykydal, Závodník - Pliska, Galuška, Mudrík, Lalák - Krkoška, Chalupský, Kapsa, Baus
Trenér: Svoboda



Zápas komentuje Beni Simitči, president klubu:
Konečně po takové dlouhé pauze jsme měli mistrák.Vždy když jsou vánoční svátky a po nich se začne hrát, vždy bývají podivné výkony a toho jsme se nejvíce báli.V defenzivě pořád nám moc chybí brácha Ago, který po vyléčení ze zranění onemocněl těžkou chřipkou a zase oslabil naši obranu. Křest měl včera Stejsky, před našim věrným domácím publikem, a dopadlo to úspěšně, i když ještě se musí adaptovat na naši hru, i přes to jsme spokojeni a myslím si, že opravdu nám pomůže v dalších bojích.
Jedna věc co mě ale nejvíc potěšilo byl gol Dana Brožka, protože to ho moc trápilo už delší dobu a i my jako celý tým jsme chtěli a dělali vše pro to, aby už se zapsal do listiny střelců a stalo se to. Po jeho solo akci byla penalta na něj a já s Fílou, kteří jsme určeni na penaltu anebo 10m kop jsme ho tam "šoupli" a proměnil to úspěšně.
Co se týká soupeře z VŠB moc nemůžu psát, protože proti takovým týmům si moc nezahrajete. Přijeli hrát beton a to zabije hru. Měli pár brejků a z toho vytěžili maximum. My jsme se docela trápili proti nim, protože tolik šancí, břevna a tyčky co byly a my je nedali to vás pak pěkně zdeprimuje a ztratíte koncentraci. Po našich X šancich z neakce nám dali gol a my je museli ještě více mačkat a dočkali se vyrovnání a pak následně i vedení. Ostraváci hráli hodně tvrdě, což svědčí i 5 rychlých faulů v 1 poločase a pak 9 minut do konce bez faulu a my to nevyužili. Nikdo nebyl schopný jít jeden na jednoho a využit 10m kop.
Druhý poločas byl také v naší režii, soupeř bránil urputně, dělal fauly jak na běžícím páse a pak se divili, že jim to rozhodčí pískají. Při 5 faulu už jsme dávali jasný pokyn našim "driblérům" ať zkouší jeden na jednoho a konečně to dopadlo a Fíla to proměnil v gol.
Výtečnou formu měl Alda Štorc, který dal 2 goly a měl velkou chuť hrát a Sigi po delší době přišel hrát, protože i soupeř byl pro něj a dal gol. Velkou kaňkou je červená karta Fíly v poslední minutě zápasu, kde byl u branky a reflexně rukou trefil míč a zabránil brance a my přitom vedli o 2 branky, pěkná blbost!!! Takže dostal červenou a soupeř nám dal z penalty stejně gol, takže takhle nám bude chybět v nejdůležitějším zápase sezony, na který se všichni těšíme, moc, proti Era-Packu, mistru ligy příští sobotu.
Vzápětí po rozehravce jsme jim dali další gol a byl konec zápasu, 5-3 pro nás. Trochu divočina, ale důležité 3 body, které byly povinné pro nás. Teď můžeme hrát zápas s Era-Packem v klidu a bez stresu a i ho prohrát, protože prohrát s takovým týmem není žádná ostuda a i v oslabení bez Fíly, který by určitě dal náboj tomu zápasu, ale i tak budeme hrát a zkusíme překvapit giganta ligy.


On-line z utkání naleznete zde:
http://www.benago.cz/primeprenosy.html


Komentář k utkání z webu svoboda.info.cz:
http://www.svoboda.info/view.php?cisloclanku=2009011707

Miroslav Srb


FOTOGALERIE:
© INFONet